مهلت چند هفته‌ای اولیای دم به قاتل فرزندشان قصاص؛ مجازات قتل زن میانسال بعد از رابطه نامشروع سامانه‌های الکترونیکی ثبت اسناد فردا (دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳) فعال است چند منبع مهم آلودگی هوا در خانه را بشناسید تعطیلی واحدهای قضایی استان تهران در روز دوشنبه ۶ اسفند ظفرقندی خبر داد: استقبال کمرنگ پزشکان از تخصص‌های داخلی و جراحی بایدها و نبایدهای گرم کردن غذا در مایکروویو سازمان غذاودارو هشدار داد: خطر تشدید کبد چرب با داروهای مسکن و گیاهی نامعتبر برخورد ۲ پراید در خواف پنج مصدوم برجای گذاشت (۵ اسفند ۱۴۰۳) شرایط رانندگی با گواهینامه ایرانی در عراق اعلام شد آیا مدارس و ادارات مشهد و خراسان رضوی فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ تیراندازی به رئیس آموزش و پرورش سراوان (۵ اسفند ۱۴۰۳) آیا تخمه آفتابگردان برای مبتلایان به دیابت و کبد چرب مضر است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش برف و باران (۵ اسفند ۱۴۰۳) ماجرای کارزار سربازی دختران چیست؟ | استقبال جالب و معنادار مردان ایران افزایش ۲۵ درصدی بلیت مترو در سال ۱۴۰۴ از پالایش قوانین قدیم تا نظارت بر قوانین جدید | حوزه خراسان، مشاور فقهی قانون‌گذاری مجلس می‌شود آیا مدارس و دانشگاه‌های استان مازندران تا پایان هفته مجازی شده است؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) جدول فوق‌العاده ایثارگری بازنشستگان و تأثیر آن روی همسان‌سازی حقوق منتشر شد + جزئیات آغاز طرح امداد نوروزی اورژانس از ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ شلیک خونین به جوان تهرانی در ولنجک آغاز برنامه ملی برای رصد کمبود‌های ملزومات پزشکی اهدای عضو دختر جوان مرگ مغزی به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ اسفند ۱۴۰۳) انسداد برخی جاده‌های کشور به علت بارش برف (۵ اسفند ۱۴۰۳) محکومیت اعضای باند قاچاق هروئین و شیشه در بندرعباس | حکم اعدام برای ۳ تن از متهمان رشد ۷۰ درصدی مبلغ اضافه‌کار محیط‌بانان در سال ۱۴۰۴ آزمون‌های علوم پزشکی ۱۴۰۳ با ۱۱ هزار داوطلب برگزار شد دوازدهمین جشنواره انتخاب کارفرمایان برتر خراسان رضوی برگزار شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) | ۵۲ درصد کارگران استان پیش از موعد بازنشسته می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۵ اسفند ۱۴۰۳) | هوا از فردا سرد می‌شود آیا عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی قبل از ماه مبارک رمضان پرداخت می‌شود؟ پزشکیان در آیین اختتامیه سی‌وهشتمین جشنواره خوارزمی: اراده حل مسئله و مشکلات کشور را داریم
سرخط خبرها

یک رژیم متفاوت تابستانه | با گرمازدگی خداحافظی کنید

  • کد خبر: ۷۱۶۰۵
  • ۰۱ تير ۱۴۰۰ - ۱۷:۵۱
یک رژیم متفاوت تابستانه | با گرمازدگی خداحافظی کنید
انگار صورتت را شسته‌ای و خیس است، اما خیس از عرق! آفتاب وسط سرت نشسته است و سایه‌ای هم برای فرار از داغی آن یافت نمی‌شود؛ با خودت می‌گویی کاش تمام تابستان، جمعه بود و تعطیل!

جانقربان | شهرآرانیوز- انگار صورتت را شسته‌ای و خیس است، اما خیس از عرق! آفتاب وسط سرت نشسته است و سایه‌ای هم برای فرار از داغی آن یافت نمی‌شود؛ با خودت می‌گویی کاش تمام تابستان، جمعه بود و تعطیل!

در این روزهایی که دمای هوا درحال رکوردزدن است، شاید شما هم به‌دنبال راه‌هایی برای فرار از گرمازدگی باشید؛ راه‌هایی که کمی تا قسمتی جان شما را خنک کند.

یک کارشناس تغذیه در گفت‌وگو با شهرآرانیوز، راهکارهایی برای ما و شما که از گرما بی‌تاب شده‌ایم، بیان می‌کند. نسرین مرادی‌زاده راهکارهای زیر را پیشنهاد می‌کند:

آب را به خود زنجیر کنید

اگر بخواهیم خیلی واضح و راحت بگوییم، باید این‌طور مطرح کنیم که در فصل تابستان و گرما آن‌قدر مصرف مایعات به‌ویژه آب ضروری است که همیشه و همه‌جا باید یک بطری آب همراه داشته باشیم و آن را به خودمان زنجیر کنیم.

در فصول گرم چون تعریق زیاد است، باید آب بدن تأمین شود، همچنین آب کافی باعث کنترل فشارخون، گردش مناسب آن و کنترل ضربان قلب می‌شود.

برای نوشیدن آب به‌هیچ‌وجه خساست به خرج ندهید و در فصول گرم روزانه ۱۰ تا ۱۲لیوان را حتما میل کنید. اگر با طعم آب ارتباط خوبی ندارید، می‌توانید کمی آب‌لیمو به آن بیفزایید. همچنین اگر کمی هم خاکشیر به ظرف آب بیفزایید، بسیار عالی است، البته بدون شکر که باعث چاقی نشود.

ساعت۱۰ و ۱۶ را حذف کنید

تا حد امکان در ساعت‌های گرم از خانه خارج نشوید و زیر نور شدید خورشید نروید. نور شدید و گرما باعث گرمازدگی شما خواهد شد و حالاتی مانند سردرد، سرگیجه و تهوع را به‌همراه دارد. در این روزهای گرم در ساعات۱۰ و ۱۶ گرمای بیشتری داریم که توصیه می‌شود در این ساعت‌ها بیرون نروید و اگر قصد ورزش و پیاده‌روی هم دارید، آن را به ساعت‌های اولیه و آخر شب منتقل کنید.

غذاهای چرب را کنار بگذارید

غذاهای چرب در این فصل سال دشمن بدن شما هستند. روزهایی که قصد خروج از خانه را دارید، در وعده صبحانه، خامه، کله‌پاچه، سرشیر و کره مصرف نکنید و درکل دور شیرینی‌های تر خط بکشید. نان و پنیر و گردو می‌تواند برای این روزها پیشنهاد خوبی باشد، ضمن اینکه مصرف یک تا 2 قاشق عسل هم می‌تواند انرژی خوبی به شما بدهد. پیشنهاد می‌شود که اگر کارمند هستید و در هوای گرم به خانه برمی‌گردید، در وعده نهار نیز غذای پرچرب مصرف نکنید و ماست را با ترکیباتی مانند خیار، سیر یا نعناع سر سفره بیاورید. یادتان باشد که در مصرف خوراکی‌های سرد هم زیاده‌روی نکنید.

لباس‌های نخی و روشن بخرید

پیشنهاد دیگری که زیاد آن را نشنیده‌اید، استفاده از لباس‌های نخی با رنگ‌های روشن است. حتی اگر مجبور به پوشیدن لباس‌های تیره در محل کار هستید، لباس‌های زیرین را روشن بپوشید و روزانه این لباس‌ها را تعویض کنید و بشویید.

میوه فصل بخورید

اگر قیمت میوه‌های این فصل اجازه دهد، گزینه‌های خوب و سازگاری با گرما هستند و طبع سردی دارند. یک برش هندوانه، خربزه یا طالبی خنک دمای بدن را پایین می‌آورد و قند بدن را نیز کنترل می‌کند. دیگر میوه‌ها نیز مانند آلبالو، گیلاس، آلو سیاه یا زرد، هلو و شلیل هم خوراکی‌های خوبی هستند که در تعداد کم مانند ۵ تا ۷گیلاس یا یک عدد هلو در روز توصیه می‌شود. بهتر است بدانید که اگر در مصرف میوه‌ها زیاده‌روی کنید نیز چاقی سراغتان خواهد آمد.

دوش آب سرد را فراموش نکنید

دوش آب ولرم رو به سرد از ضروریات این فصل است. دوش علاوه بر خنک‌کردن بدن و سردی رگ‌ها باعث رفع بوی بد ناشی از تعریق نیز خواهد شد. با دوش‌گرفتن روزانه نه‌تنها به خود، بلکه با اطرافیانتان هم لطف بزرگی می‌کنید!

برنامه‌ریزی کنید

زندگی در فصل گرم مانند زندگی در تمام فصول نیازمند برنامه است. برای رفت‌وآمدها، خریدها، ورزش، لباس‌ها و خوردوخوراکتان در فصل گرما برنامه‌ریزی کنید و اجازه ندهید گرمای هوا شما را از فعالیت‌های روزانه باز دارد یا توان شما را هدف بگیرد و روی اعصابتان بیاید.

اگر گرمازده شدید...

درنهایت هم اگر با همه توصیه‌ها علائمی مانند سردرد، سرگیجه و تهوع دارید و ساعت زیادی زیر نور آفتاب و در دمای هوای بیش از ۳۰درجه بوده‌اید، به‌احتمال زیاد گرمازده شده‌اید. در این شرایط بهترین کار خنک‌کردن بدن با دوش آب ولرم و نوشیدن آب است. پاشویه با آب خنک هم توصیه می‌شود. چنان‌چه با این اقدامات مشکل رفع شد هیچ، ولی اگر همچنان علائم داشتید باید برای تجویز داروهای لازم به پزشک مراجعه کنید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->