زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر اهمیت سرمایه‌گذاری در تحقیقات و فناوری برای رشد علمی ایران| چرا جایگاه علمی‌مان را از دست دادیم؟ ثبت‌نام وام شهریه دانشجویان آغاز شد (یکم آذر ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: زیرساخت افزایش ظرفیت پزشکی مهیا نشده است | توضیحات آقای وزیر برای جلوگیری از مهاجرت واکنش کمیسیون اجتماعی مجلس به ابطال بخش غیرقانونی آیین‌نامه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اشراف اطلاعاتی، زیرساخت فرایند موفقیت‌های عملیات انتظامی و توسعه امنیت اجتماعی است زمین لرزه نسبتا شدید در برازجان استان بوشهر (یکم آذر ۱۴۰۳) تأثیر قابل‌توجه ارتباط با دوستان بر بهبود سلامت روان ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز دوشنبه (۵ آذر ۱۴۰۳) کاهش افسردگی با خوردن ماهی برخی دارو‌های دیابت می‌توانند آسم را مهار کنند
سرخط خبرها

یک رژیم متفاوت تابستانه | با گرمازدگی خداحافظی کنید

  • کد خبر: ۷۱۶۰۵
  • ۰۱ تير ۱۴۰۰ - ۱۷:۵۱
یک رژیم متفاوت تابستانه | با گرمازدگی خداحافظی کنید
انگار صورتت را شسته‌ای و خیس است، اما خیس از عرق! آفتاب وسط سرت نشسته است و سایه‌ای هم برای فرار از داغی آن یافت نمی‌شود؛ با خودت می‌گویی کاش تمام تابستان، جمعه بود و تعطیل!

جانقربان | شهرآرانیوز- انگار صورتت را شسته‌ای و خیس است، اما خیس از عرق! آفتاب وسط سرت نشسته است و سایه‌ای هم برای فرار از داغی آن یافت نمی‌شود؛ با خودت می‌گویی کاش تمام تابستان، جمعه بود و تعطیل!

در این روزهایی که دمای هوا درحال رکوردزدن است، شاید شما هم به‌دنبال راه‌هایی برای فرار از گرمازدگی باشید؛ راه‌هایی که کمی تا قسمتی جان شما را خنک کند.

یک کارشناس تغذیه در گفت‌وگو با شهرآرانیوز، راهکارهایی برای ما و شما که از گرما بی‌تاب شده‌ایم، بیان می‌کند. نسرین مرادی‌زاده راهکارهای زیر را پیشنهاد می‌کند:

آب را به خود زنجیر کنید

اگر بخواهیم خیلی واضح و راحت بگوییم، باید این‌طور مطرح کنیم که در فصل تابستان و گرما آن‌قدر مصرف مایعات به‌ویژه آب ضروری است که همیشه و همه‌جا باید یک بطری آب همراه داشته باشیم و آن را به خودمان زنجیر کنیم.

در فصول گرم چون تعریق زیاد است، باید آب بدن تأمین شود، همچنین آب کافی باعث کنترل فشارخون، گردش مناسب آن و کنترل ضربان قلب می‌شود.

برای نوشیدن آب به‌هیچ‌وجه خساست به خرج ندهید و در فصول گرم روزانه ۱۰ تا ۱۲لیوان را حتما میل کنید. اگر با طعم آب ارتباط خوبی ندارید، می‌توانید کمی آب‌لیمو به آن بیفزایید. همچنین اگر کمی هم خاکشیر به ظرف آب بیفزایید، بسیار عالی است، البته بدون شکر که باعث چاقی نشود.

ساعت۱۰ و ۱۶ را حذف کنید

تا حد امکان در ساعت‌های گرم از خانه خارج نشوید و زیر نور شدید خورشید نروید. نور شدید و گرما باعث گرمازدگی شما خواهد شد و حالاتی مانند سردرد، سرگیجه و تهوع را به‌همراه دارد. در این روزهای گرم در ساعات۱۰ و ۱۶ گرمای بیشتری داریم که توصیه می‌شود در این ساعت‌ها بیرون نروید و اگر قصد ورزش و پیاده‌روی هم دارید، آن را به ساعت‌های اولیه و آخر شب منتقل کنید.

غذاهای چرب را کنار بگذارید

غذاهای چرب در این فصل سال دشمن بدن شما هستند. روزهایی که قصد خروج از خانه را دارید، در وعده صبحانه، خامه، کله‌پاچه، سرشیر و کره مصرف نکنید و درکل دور شیرینی‌های تر خط بکشید. نان و پنیر و گردو می‌تواند برای این روزها پیشنهاد خوبی باشد، ضمن اینکه مصرف یک تا 2 قاشق عسل هم می‌تواند انرژی خوبی به شما بدهد. پیشنهاد می‌شود که اگر کارمند هستید و در هوای گرم به خانه برمی‌گردید، در وعده نهار نیز غذای پرچرب مصرف نکنید و ماست را با ترکیباتی مانند خیار، سیر یا نعناع سر سفره بیاورید. یادتان باشد که در مصرف خوراکی‌های سرد هم زیاده‌روی نکنید.

لباس‌های نخی و روشن بخرید

پیشنهاد دیگری که زیاد آن را نشنیده‌اید، استفاده از لباس‌های نخی با رنگ‌های روشن است. حتی اگر مجبور به پوشیدن لباس‌های تیره در محل کار هستید، لباس‌های زیرین را روشن بپوشید و روزانه این لباس‌ها را تعویض کنید و بشویید.

میوه فصل بخورید

اگر قیمت میوه‌های این فصل اجازه دهد، گزینه‌های خوب و سازگاری با گرما هستند و طبع سردی دارند. یک برش هندوانه، خربزه یا طالبی خنک دمای بدن را پایین می‌آورد و قند بدن را نیز کنترل می‌کند. دیگر میوه‌ها نیز مانند آلبالو، گیلاس، آلو سیاه یا زرد، هلو و شلیل هم خوراکی‌های خوبی هستند که در تعداد کم مانند ۵ تا ۷گیلاس یا یک عدد هلو در روز توصیه می‌شود. بهتر است بدانید که اگر در مصرف میوه‌ها زیاده‌روی کنید نیز چاقی سراغتان خواهد آمد.

دوش آب سرد را فراموش نکنید

دوش آب ولرم رو به سرد از ضروریات این فصل است. دوش علاوه بر خنک‌کردن بدن و سردی رگ‌ها باعث رفع بوی بد ناشی از تعریق نیز خواهد شد. با دوش‌گرفتن روزانه نه‌تنها به خود، بلکه با اطرافیانتان هم لطف بزرگی می‌کنید!

برنامه‌ریزی کنید

زندگی در فصل گرم مانند زندگی در تمام فصول نیازمند برنامه است. برای رفت‌وآمدها، خریدها، ورزش، لباس‌ها و خوردوخوراکتان در فصل گرما برنامه‌ریزی کنید و اجازه ندهید گرمای هوا شما را از فعالیت‌های روزانه باز دارد یا توان شما را هدف بگیرد و روی اعصابتان بیاید.

اگر گرمازده شدید...

درنهایت هم اگر با همه توصیه‌ها علائمی مانند سردرد، سرگیجه و تهوع دارید و ساعت زیادی زیر نور آفتاب و در دمای هوای بیش از ۳۰درجه بوده‌اید، به‌احتمال زیاد گرمازده شده‌اید. در این شرایط بهترین کار خنک‌کردن بدن با دوش آب ولرم و نوشیدن آب است. پاشویه با آب خنک هم توصیه می‌شود. چنان‌چه با این اقدامات مشکل رفع شد هیچ، ولی اگر همچنان علائم داشتید باید برای تجویز داروهای لازم به پزشک مراجعه کنید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->